neljapäev, 28. detsember 2017

Hipsteri sall


Vahepeal on palju vett merre voolanud, palju õhku ära hingatud ja igasugu laatu väisatud. Koon ikka kogu aeg, tõesti kogu vaba aja, aga midagi erilist näidata ei olegi.

Tundub, et täitsa tavaline sall hakkab jälle moodi minema. Olen teisi selle aastal juba mitu eksemplari kudunud, aga mõni on ikka nii tavaline, et imelik on isegi pildistada ja blogisse panna. 

Suure tõenäosusega on salliprobleem selles, et normaalsest materjalist, noh sellisest mis ikka peale kandmist ka ilus on ja normaalse hinnaga neid saada pole.

Ja ega isegi päris ideaalset lõnga pole saada. Ega kõike kohti jõua muidugi läbi tuulata, aga kuna soov oli just esmajärjekorras beež värv ja teiseks jämedam lõng, siis kahanes valik kohe peaaegu olematuks. Peale tavalise salli on ka beež värv alati in. Kolistasin terve kuu mööda lõngapoode ja otsisin beeži, kobedamat, mitte torkivat lõnga. Nühkisin vastu kaela, tegin pilte ja suhtlesin. Vahepeal soovitasin isegi poest valmis sall osta.
Aga ... lõpuks valiti selline lõng: 25% alpaka, 25%vill ja 50% polüakrüül. Sellest lõngast tuli täpselt selline sall nagu soovitud. 




Aga ega see sirge asja kudumine nii kiirest läinudki. Omajagu võttis aega õige laiuse katsetamine, tegin oma 4 proovi enne kui rahule jäin. Kuna vardad olid ka üpris jämedad, 8mm, siis iga mustrikord muutis salli laiust mitu sentimeetrit. 





Mustri leidsin enda riiulis olevast kudumise raamatust. Kuna tütar näitas, milline see sall võiks välja näha, siis kusagilt mälusopist meenus, et midagi taolist ma olen näinud, aga pole veel kunagi proovinud kududa. Ja peab tunnistama, et see muster oli väga õige valik.
Sellest ka igapäevane jututeema koolis - kõike ei saa pähe õppida, tuleb osata õigest kohast vaadata.



Narmastele kulus ka posu lõnga, nagu ikka.
Salli pikkuseks tuli 2m ja lõnga kulus peaaegu 400gr.
Miks ma just sellest sallist kirjutan? Tundub, et õnnestus - omanik ja tegija on mõlemad rahul.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar