pühapäev, 4. november 2012

Talvele vastu. Tutikad surfaritele.


Millegipärast on tekkinud karjuv vajadus oma lõngajääke vähendada (sellel võib olla seos meie kuid kestva renoveerimisega ja toast tuppa kolimisega) ja mis sobiks selleks paremini, kui need üksikud tutsud millekski vajalikuks kududa. Koolimütsi aeg on selleks aastaks kindlalt läbi ja läki-läki aeg alles ees, nii et veidi paksemad kootud peakatted on just sobivaimad selliste ilmadega.

Selle esimese tutika kudusin katsetamiseks ja nii saigi ta oma lapsele. Üldse olen viimasel ajal märganud, et panustan tehnoloogiasse päris palju. Mitte et ma ennemini seda teinud ei oleks, aga viimasel ajal olen võimeline nikerdama ühe asja kallal nii, nagu oleks sarnaseid esemeid vaja kududa veel ikka kümnete kaupa.


Teised tulid vastavalt lõngajääkidele just sellised heledamat karva. Sobivad paremini vist tüdrukutele.
Kõige rohkem pelgasin tuttide tegemist. Arvan, et pole neid paarkümmend aastat meistardanud, sest tutimütside moodi pole ju eriti olnud. Kõige rohkem meeldis mulle muidugi see, et tuti tegemisel läks käiku viimne kui üks lõngajupp, mis vähegi ümber papi andis venitada. Tahtsin alguses katsetada seda Fb nähtud kahvli ümber keeratud tutti, aga üles ma seda õpetust enam ei leidnud ja siis kasutasin ikka vana meetodit.
 

Kaks viimast mütsi on saadaval. Kes soovib teiste värvidega, olen valmis kuduma.

2 kommentaari:

  1. Mütsid on lahedad! Kas seda õpetust pidasid silmas? proovisin ka aga minu jaoks tulevad nii pisikesed tutid, muidu lahe idee. https://pinterest.com/pin/316800155007398768/

    VastaKustuta
  2. Tõenäoliselt peab olema ikka päris suur kahvel,et korralikku tutti saada. Võib-olla sõnnikuhark on isegi parem. Ise arvutasin soovitud tuti suuruse järgi rõngaste mõõdud ja tulidki täpselt sellised nagu vaja.

    VastaKustuta