neljapäev, 9. veebruar 2012

Heategu kõige pisematele. Järg


Juba nähtud tekk.


Teine tekk sai siis kootud mustri järgi, mis pärineb ka õige "vanast" raamatust. Olen seda tahtnud juba ammu proovida, aga ei ole leidnud sobivat eset ja niisama proovilappide kuduja ma tavaliselt ei ole.Tõenäoliselt on see mõõt kooliajast täis saanud.
Äärepitsiga oligi, nagu kartsin, veidi pusimist. Aga kuna ma seda kohe hurraaga tegema ei hakanud, siis tuli vahepeal paar head mõtet. Koekiri ise on üsna lihtne ja valisin selle seetõttu, et teki mõõtmed liiga suureks ei läheks.


Kolmandat tekki alustasin suure hooga, sest umbkaudne silmuste arv tekile oli ju teada ja asusin siis kohe kuduma. Muidugi ilma proovilapita. Minu imestus oli muidugi suur, kui raamatu skeemi järgides ei tulnud pilt mitte sugugi samasugune nagu etteantud fotol.
Võtsin siis appi loogika ja mulle tundub ikkagi, et raamatu skeem on vale. Keegi oli selle vist valmiskootud lapi pealt proovinud üles märkida, aga veidi mööda pannud. Kududa oli seda mustrit lihtne, ainult ka pahemal poolel olid kindlat võtted, mida oli kudumise käigus vaja sooritada ja skeemil olid need kõik nihkes. Joonistasin kudumise ajal endale mustri ümber ja raamatu omaga ühesugune see paraku küll ei tulnud.
Serva heegeldasin jällegi pikoodega rea. Mõõdud 40x60cm.

2 kommentaari:

  1. Ilusad tekid ja huvitava mustriga. Millisest raamatust mustrid pärinevad?

    VastaKustuta
  2. I tekk pärineb L.Lehismetsa raamatust "Pitsilised koekirjad".
    II C.Halliku 1957.aasta ja III 1973.a raamatust "Silmuskudumine". Esimese raamatu kohta võib muidugi seda mainida, et mõnede koemustrite fotode vaatamisel peab ikka eriti hea kujutlusvõime olema, mis sellest tegelikult välja tuleb.

    VastaKustuta