pühapäev, 18. märts 2012

Lilled lainetel - Flowers on Waves


Seekord juhtus siis nii, et segase peaga tegin veidi vale liigutuse ja postitasin ainult pildid. Asun siis vigade parandust tegema.
Alguses pidin sellise moega salli kuduma endale, aga see värv ei ole ikka päris see, mida mul endal vaja oleks ja sellepärast loodan leida talle parema omaniku.
Et ma raamatutest otse midagi maha kududa ei armasta, siis mustri kombineerisin muidugi ise. Äärepitsi koekiri oli olemas ja sinna otsa kavandasin ise jätkuks lilled. Nende kudumisel kasutasin paari enda leiutatud nippi, et äärepits ja keskosa ilusti kokku jookseksid ja ei tekiks sellist rahutut muljet, et veidi siit ja veidi sealt.


Salli põimisin kokku seekord keskelt. Sellisel moel said mõlemad otsad ühesugused ja lilled jooksevad ühtepidi. Minu arvates selline muster just nõudis sellist lähenemist.



Kuna olen ise igasugustele torkivatele asjadele küllaltki tundlik, siis valin alati ka lõngad, millest kuduma hakkan, võimalikult pehmed ja siidised.
Selle salli lõngaks kasutasin Drops`i Baby Alpaka Silk`i, mille koostises on luksuslikud Baby Alpaka ja Mulberry Silk. Ostetud Käsitööjaamast. Lõng on seekord veidi toekam ja seetõttu ka sall veidi kobedam.
Mõõtudeks 46x180cm.




reede, 16. märts 2012

Kuldsed liblikad - Golden butterflies



Seekord siis selline kullakarva sall.














Alustasin teist juba üsna ammu. Aga mõnikord lihtsalt ei lähe asi edasi ja siis tuleb ta lõpuks ikkagi käest ära panna ja paremaid aegu ootama jätta. Selline lugu oli ka selle salliga. Alustuseks seisis lõng ja lihtsalt ootas oma järge ja kui osa sallist oli kootud, siis edasi ei tahtnud töö kuidagi edeneda. Kerisin ta muidugi kokku ja panin silma alt ära uut tuhinat ootama. Päris üles ka ei tahtnud arutada, ikkagi suur töö oli juba tehtud. 


Mustri sätitasin seegi kord ise paika ja selleks on nn. Haapsalu salli ainukene koekiri, kus on kasutatud palmikuvõtet.
Mõõdud seekord 55x160cm.
Lõngaks ajatu, tuntud ja mõnus kanda - Rowan´i Kidsilk Haze.


Kaelas ja kõrvas on Vintaj Rose meisterdatud imelised ehted vanaemalt päranduseks saadud  väga vanadest merevaigust pärlitest.

The lace scarf is designed and hand knitted by me, but I used Haapsalu's Scarf Butterfly Pattern.
The lace scarf consists of Rowan Kidsilk Haze yarn.
Size 55x160cm.

esmaspäev, 12. märts 2012

Murueide kleit ehk roheline tuunika. Green tunic


Tegelikult oli plaan kududa endale veel üks tuunika külmadeks talvepäevadeks alles järgmiseks hooajaks. Aga lõng oli juba ootamas ja eks peas keerlevad  ideed ei andnud rahu enne, kui otsustasin proovilapi kududa. Isegi proovilapi!

Seekord oli see vajalik selleks, et raamatu koekirjadest on saanud väikest viisi kõrini ja seekord siis leiutasin ise endale just sobiva mustri. Kuna ma teiste valmismõeldud asju peaaegu üldse ei koo, siis mustreid ma ikka kasutan. Muidugi pidin selle ka paberile kribama, et kogu mõte ikka loogiliselt alt ülesse jookseks ja vahepeal silmuseid iseenesest juurde ei tekiks ega ära ei kaoks.
Ja kuna mõte tundus teostatav, siis asusingi asja kallale enne, kui head ideed peast ununevad.


Kuna üle pika aja soovisin kududa midagi värviüleminekutega lõngast, mis pidi samas olema muidugi ka soe, siis seekord valisin Dropsi Delight`i, mis pärineb Käsitööjaamast. Kulu veidi üle 250 grammi.


Kudumist alustasin alumisest servast ja kudusin nagu ikka ringiratast, vahepeal vaid veidi kahandasin ja kasvatasin.

Tuunika pikkuseks sai seekord 100cm. Proovisin oma kudumiskirge veidi pidurdada ja mitte kogu lõnga ära kududa ning arvestada ka tõsiasjaga, et selline raskemat sorti kudum kipub ikka pikkusesse venima.



Tänud tütardele ja kaasaelajatele! Ja muidugi ilusale ilmale!