esmaspäev, 23. mai 2011

reede, 20. mai 2011

Varakevadine müts

Viimane aeg näidata üht varakevadist mütsi.
Tegelikult on mütsid minu nõrk koht. Olen neid ikka ja jälle muudkui kudunud ja kudunud ning veidi aja pärast jällegi ümber kudunud. Üks korralik peakate peab minu meelest ikka väga täpselt istuma, aga mütsidega juhtub tavaliselt see, et peale kandmist ja pesu muutuvad nad ikka tiba suureks. Aga kui on kvaliteetne lõng, kannatab ikka mitu korda ümber teha ja selleks olen ma alati valmis.
See on selle mütsi esimene ja seekord loodetavasti viimane kudumine.



Muster on teada tuntud lehemuster. Minu arvates väga sobiv pealae kahanduseks, ei mingeid liigseid krookeid. Serva kudusin seekord kahekordseks, välistades juba eos võimaluse liigselt venida. Lõngaks mitmekordne peenvillane, vardad 2,5 ja 3mm.

neljapäev, 19. mai 2011

Uus tulemine. New coming

Nüüd väike, tagasihoidlik postitus eriti sisuka ja toimeka kevadperioodi ajal. Seekord tuleb juttu ühe korraliku õlasalli kasutegurist. Siin on pildid talvel kootud ja juba nähtud sallist, mida saab vägagi edukalt kanda ka jahedamatel kevad- ja suvepäevadel.


Enne õue astumist pistad kotti ja kui paistab tulevat jahedam tuuleke, keerad endale ümber ja tunned mõnusalt. Ei mingeid kortse ja erilist vaeva.



Eelduseks muidugi sobiv materjal, mis paljal ihul ikka soe, mõnus ja pehme oleks...

Vaata ka Kuusega kuubikukirja rätt.